Deze nieuwe subsidieregeling, onderdeel van de Sociale Agenda 2024-2029, biedt jaarlijks € 800.000 om projecten te ondersteunen die bijdragen aan naoberschap, leefbaarheid, bestaanszekerheid, inclusie, diversiteit en gezondheid in Drentse gemeenschappen.

De subsidie is bedoeld voor initiatieven die door inwoners zelf worden gestart en uitgevoerd. Voorbeelden zijn het creëren van een ontmoetingsplek voor wijkbewoners of het organiseren van een vrijwilligersbus die mensen naar dagbesteding, het ziekenhuis of de supermarkt brengt. Ook initiatieven die bijdragen aan informele zorg, vitaliteit of integratie in de samenleving komen in aanmerking.

De regeling is verdeeld over vier thema’s en verschillende regio’s. Elk thema heeft een budget van € 200.000 per regio: Zuidwest-Drenthe, Zuidoost-Drenthe en Noord-Drenthe. Het thema gezondheid heeft ook een budget van € 200.000, maar dit geldt voor initiatieven in de hele provincie Drenthe.

De subsidie kan worden aangevraagd van 15 augustus 2024 tot 1 november 2024. Het is belangrijk dat het initiatief wordt geïnitieerd en gedragen door de inwoners van de betreffende wijk, buurt of dorp. Voor meer informatie kunt u de website van de provincie Drenthe bezoeken.