Programmamakers

Bernd Sloots

In het dagelijks leven heb ik samen met mijn ouders een akkerbouw bedrijf en ben werkzaam als vrachtwagenchauffeur in de zeecontainer transport.Verder ben ik ook regelmatig als DJ actief op kleine feestjes, maar ook wel eens in grote feesttenten. Hoe kom ik verzeild bij de radio? Altijd wat met muziek gehad en jaren in het piratenwereldje gelopen, zelf nooit een eigen zender gehad maar wel "gepiraat".

Programma: Sunday Special (zondag 17.00-20.00 uur).

Bert Haveman

DJ achtergrond is techniek en presentatie in de jaren 70 bij de de radio van het toenmalige Rooms- Katholiek ziekenhuis te Groningen. Dus geen CD maar LP en draaitafels. Hobbies zijn genealogie, lezen en muziek luisteren. Muziek is voor mij een dagelijkse eten. Zonder muziek geen leven. Klinkt zwaar maar is niet zo. Zang is het voor mij helemaal. Harmony zoals the Beach Boys, CSN en natuurlijk de Hollies is het helemaal. Jaren zestig dus maar ook de zang uit deze tijd doet het goed. Blue Sky Riders, Venice.

Programma: De Omgevallen Platenkast (maandag 19.00-21.00 uur).

Bram Koster

Mijn naam is Bram Koster, maar bij Radio Aa en Hunze ben ik beter bekend als DJ Bram. Toen ik nog op de basisschool zat, had ik al de droom om bij de radio te mogen werken. Muziek vond ik toen al prachtig, ik luisterde bijna 24/7 naar de radio. Maar niet alleen voor de muziek, vooral het presenteren sprak mij aan. Hoe kun je dit zo creatief, strak en uitdagend mogelijk doen? Daar houd ik me sinds oktober 2012 iedere week in de praktijk mee bezig tijdens mijn radioprogramma.

Programma: Jongerenprogramma (woensdag 17.00-19.00 uur).

Frederik de Jonge

DJ bij de Late Late Show op de maandagavond (21.30-23.00 uur); muziek in al zijn gelederen van hedendaagse pop tot stevige rock uit vervlogen tijden. Sinds 2013 duo-presentatie met Max Wiefferink.

Programma:  Muziek Belangriek (dinsdag 20.00-21.00 uur).

Henk en Bert Schuurman

Henk en Bert zijn bij de radio gekomen als invaller voor het programma Rock Am Brink. Toen dat programma stopte, zijn de broers gevraagd of zij het wilden overnemen. En dat hebben ze gedaan met hun eigen programma Muziek met de Bevers, waarbij allerlei soorten muziek voorbij komt van oud tot nieuw.

Programma: Muziek met de Bevers (vrijdag 19.00-21.00 uur).

Jeichienus Klinkhamer

Geboren in Annen en na een paar verhuizingen in Gasselternijveen terecht gekomen. Ik ben nogal geïnteresseerd in de historie van Annen en daarom ook lid geworden van de historische vereniging. Bij toeval kwam Radio Aa en Hunze op mijn pad. Mijn grootste hobby’s zijn muziek en computers. Ik ben mijn hele leven al een groot liefhebber van muziek geweest. Samen met een kameraad kwam ik in de piraten wereld terecht, maar door een gezin te stichten kwam de muziek op een laag pitje te staan, maar de liefde voor muziek is altijd gebleven. Gelukkig kon ik door mijn beroep als kraanmachinist altijd de radio en cd speler blijven beluisteren en daarom bleef ik ook altijd op de hoogte van de muziek. Ik blijf altijd wel terug vallen op de muziek van de jaren ’50, ’60 en ’70 en is de muziekkeuze over deze jaren heel breed. In 2011 ben ik vutter geworden en kreeg toen weer meer tijd om verder te gaan met mijn passie voor muziek.

Programma: Jukebox nostalgia 

John Jager

Door mijn werkzaamheden als verzekeringsadviseur en koerier maak ik vele, vele kilometers in de auto en luister dan ook ontzettend veel radio! En dat komt goed uit want John Miles' "Music" lijkt voor mij geschreven te zijn. Begonnen bij ziekenomroep Aktie 4 te Stadskanaal, vervolgens samen met Bert Koning (bekend van "XTended") het jongerenprogramma "Lijn 20" gemaakt voor de Lokale Omroep Kanaalstreek. Toen vervolgens de kreet "We gaan iets nieuws doen!" werd geuit zijn zowel Bert als ik niet meegegaan naar die 'nieuw op te zetten omroep' (het huidige Simone FM). Maar als er muziek door je aderen vloeit... ja, dan komt er ongetwijfeld weer iets op je pad en zo kon het gebeuren dat ik - na jaren! - weer in de radiowereld ben gestapt, bij Tynaarlo Lokaal ("Muziekjagers"). Bert Koning werd na 2 jaar mijn vaste side-kick, terwijl mijn zoon Jordy de technische kant van het programma verzorgde. Ook op de nationale radio zijn we niet onopgemerkt gebleven. 3FM DJ's Giel, Gerard, Michiel en Domien hebben ons jingle-pakket met groot succes inelkaar 'ge-jingled' en diverse 3FM Serious Talent bands zijn al te gast geweest in ons programma. Inmiddels zijn Jordy en ik bij Radio Aa en Hunze terecht gekomen alwaar wij op de vrijdag het weekend inluiden met "Muziekjagers!"; luisteren dus tussen 17.00 en 19.00 uur!

Programma: MuziekJagers (vrijdag 17.00-19.00 uur).

Jordy Jager

Al sinds groep 7 van de basisschool ben ik bezig met het maken van en/of het meewerken aan radioprogramma’s. Eerst bij “Muziekjagers” bij Tynaarlo Lokaal, dat nu wordt uitgezonden bij Radio Aa en Hunze, later ook door het verzorgen van de muziek bij sportclubs, scholen maar ook bijvoorbeeld bij de Zuidlaardermarktloop. Mijn muzieksmaak is divers maar ligt toch wel een beetje in de hoek van de indierock, zoals Imagine Dragons, Fall Out Boy en Orange Skyline. Sinds september 2015 verzorg ik mijn eigen programma bij Radio Aa en Hunze: “Jam FM”, elke zaterdag van 16.00 – 18.00 uur.

Programma's: JAM FM (zaterdag 16.00-18.00 uur) en Muziekjagers (vrijdag 17.00-19.00 uur).

Karin Konietzka

Programma: Metal-Box (woensdag 20.00-22.00 uur).

Max Wiefferink

Geboren en getogen in Denekamp; zegt geen nee tegen een fles Jack Daniels. Geboortedatum: 30 september 1956. Kleine jongen Marcellino (zijn echte naam), hoorde thuis veel klassieke muziek uit de grammofoon van zijn vader, want daar werden nog bakkelieten platen opgedraaid. Toen hij tiener was kwam hij in aanraking met de muziek van radio Luxemburg en de Amerikaanse zenders. Zijn eerste pick-up was een tweedehandse Dual gekocht van zijn eigen geld verdient met auto wassen en auto`s schoonmaken bij de plaatselijke garage. Hij kreeg er 1 singeltje bij: Procol Harum, A Whiter Shade of Pale. Op zijn 17de richt hij samen met een paar andere muziekliefhebbers de ziekenhuisomroep “Radio Brancaria”op. Met zelf jingles maken en muziek samenstellen in de kelder van de zustersflat waren ze vele uren bezig. Dit is ook het moment dat hij in aanraking komt met de plaatselijk bands in Enschede en omstreken. Eind jaren 70 tot 2012 heeft hij in verschillende bands als geluids- en lichtman gefungeerd. Bands met de namen "New Attempt" en "Lekker Fris" werden door hem van licht en geluid voorzien. Muzieksmaak: Zijn eerste single is a Whiter Shade of Pale van Procol Harum. Verder heeft hij een zeer brede smaak, van jazz, blues, rock, maar ook alternatieve rock en symphonische rock waarbij Pink Floyd toch wel een van zijn favorieten is. Naast een collectie cd`s heeft hij enorm veel op zijn harde schijven staan. Radiogeschiedenis: Via lokaal op ziekenomroep enige lokale piratenzenders naar twee gastoptredens bij GP radio en Radio Oostermoer de overstap gemaakt naar Radio Annen wat overging in Radio Aa en Hunze. Hobbies: Hoe kan het ook anders muziek en lezen als ik niet met de muziek bezig ben, wandelen en dan langs het strand. Dierbaarste bezit: mijn gezin. Radiodroom: Ilse de Lange en Miss Montreal interviewen.

Programma: Late Rock Show (maandag 21.00-23.00 uur) 

Luc Ensing

Het programma Cool-Room op de woensdagavond is voor mij elke keer een uitdaging. Blues is toch de bakermat van de muziek en de jazz is een verlengstuk. Radio is voor mij, gezonde spanning, plezier en een uitlaatklep. Helemaal jezelf zijn en geven wat je in je hebt. Mijn motto “live today, prepare tomorrow” maakt dat ik heb leren genieten.

Programma's: Cool-Room (woensdag 22.00-00.00 uur) en Met het Kleed op Tafel (zaterdag 14.00-16.00 uur).

Paul MixTailes

Some people are born to make music. The talented Paul MixTailes, is one of those extraordinary people. With complete dedication and natural discipline he mixes, remixes, writes, plays and produces. This artist is authentic and determined. He transforms music while mixing and remixing songs into something you want to hear, based on sound, tone colors and heart. Paul MixTailes biography: What started as a ‘normal’ love for music developed into an incurable addiction to making music and mixing tracks. Transforming music into tracks with his own sound. Music as he thinks it should sound. He was 10 years old when he started listening to the radio. Especially the Dutch radio show the Soulshow inspired him to start mixing. Listening to SoulshowŽs item Žde bond van doorstartersŽ he learned how to mix tracks using his record brush. No pitch control on his turntables at that time! The inspired youngster thought: ”Oh yeahh, that’s sounds good! I can do that!” And so he did. Finally, he made a mix tape, gave it to the manager of the local disco Frascati in Stadskanaal – the Netherlands. The manager was lyrical and almost immediately offered Paul MixTailes the DJ job. At that time he was 14 years old. There was no way back. His love for music changed forever and became a NEED to make music. Paul MixTailes: Righthere, Rightnow! He mixes, remixes, writes, plays and produces for others and for himself. Creating the good stuff! Paul MixTailes: He is NOT a DJ, he is a story teller.

Programma: Evolution Radio (zaterdag 21.00-00.00 uur).

Pieter de Jong

Groot liefhebber van alles wat met sport heeft te maken en natuurlijk ook een echte muziekliefhebber. Wat mijn favoriete muziek betreft, ja dan moeten we terug naar de begin jaren 70 en kom je terecht bij bands als Uriah Heep, Deep Purple, Creedence e.d. Wat sport betreft ben ik zelf lang actief geweest in het voetbalwereldje en wel als speler, trainer en zelfs als bestuurder. Hoe kom je dan bij de radio terecht? Ik had totaal geen ervaring met radioprogamma's maken (ja begin jaren 70 ff geheime zender gehad), maar bij Radio Aa en Hunze zochten ze nog iemand die een beetje kennis van sport had en eigenwijs als ik ben natuurlijk zeggen dat ik heel veel van sport wist. Ja en dan gaat alles snel, sollicitatiegesprek, proefuitzendingen maken en gelijk voor de leeuwen... En dan raak je besmet met het radiovirus en tot op de dag van vandaag vind ik het heerlijk om het sportprogamma te maken.

Programma:  Pure Dutch(donderdag 20.00-21.00 uur).

                     Op verzoek bij Pieter ( donderdag 21.00-23.00 uur)

Roelie Vis

Roelie Vis bij het programma Aa en Hunze belangriek op de dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Ik heb zelf geen journalistieke achtergrond, echter interviewen is mijn lust en mijn leven. Ik heb interesse in de politiek, met name de gemeentelijke politiek. Ik ben niet afhankelijk van een politieke partij of organisatie en ik kan dus neutraal en kritisch mijn vragen stellen. Verder volg ik de ontwikkelingen in de zorg en houd ik van kunst en cultuur. Ik ben gepensioneerd en ben in mijn vrije tijd trouwambtenaar, zit in de ledenraad van de Rabobank en verschillende commissies, studeer Filosofie en sport regelmatig. Met andere woorden: Ik geniet volop!

Programma: Aa en Hunze Belangriek (dinsdag 19.00-20.00 uur).

Roelof Oldenburger

Ik ben totaal bezeten van muziek, maar dan niet de muziek die je normaal gesproken veel op de radio hoort, behalve dan tot een paar jaar geleden via Kink FM. Zeg maar de muziek voor de trouwe festivalgangers. Dat ik daarbij een lichte voorkeur heb voor punk is niet raar, aangezien ikzelf al vanaf mijn 14e in punkbands speel, sinds 1988 doe ik dat bij Rat Patrol uit Groningen. Maar ik luister met plezier ook naar andere dingen, en dat is heel breed: van Nine Inch Nails tot AC/DC en van Dave Clarke tot Placebo.

Programma: Vet Van Bill (dinsdag 21.00-23.00 uur).

Simon Telkamp

Programma: Metal-Box (woensdag 20.00-22.00 uur).

William Kuiper

Ook ik ben, net als Roelof, totaal bezeten van muziek, maar dan niet de muziek die je normaal gesproken veel op de radio hoort, behalve dan tot een paar jaar geleden via Kink FM. Zeg maar de muziek voor de trouwe festivalgangers. Maar ik luister met plezier ook naar andere dingen, en dat is heel breed: van Nine Inch Nails tot AC/DC en van Dave Clarke tot Placebo.

Programma: Vet Van Bill (dinsdag 21.00-23.00 uur).

Jelmer Witteveen
Genre: Dance en een beetje Rock

Een programma dat staat voor jong, fris nieuw en hard. Een jonge stem, nieuwe muzikale talenten, nieuwe muziek en soms hard (dance maar misschien ook af en toe rock).  Ik wil mijn programma breder trekken is de toevoeging van Jelmer. Het prgramma is interactief en snel.

Programma:  Je!mer