Een ‘boezig’ lustrum van de 3-meren cross

Zaterdag 9 februari, code geel in o.a. Drenthe in verband met de harde wind.

Dit deerde de organisatie van genoemde wedstrijd  niet. De cross ‘giet on’. Pittige windvlagen, zware zandvlakten  en stevige heuvels: de deelnemers kregen het niet cadeau.

Maar liefst 257 lopers kwamen naar het staatsbos om aan de wedstrijd deel te nemen. Bas Luinge, wethouder van de gemeente Aa en Hunze floot de lopers weg en na 17.10 minuten kon de snelste junior heer al worden gehuldigd, Leroy Oostman uit Groningen.

Elin Slagt uit Assen kwam binnen op een tijd van 20.36 minuten. Beide winnaars mogen  de weekendspecial bij PegeCafé komen eten.

Freek Lier uit Groningen was nummer 1 bij de senioren, hij finishte in een tijd van 32.20 minuten. Freek  ontving een waardebon, te besteden bij Autobedrijf Rob Boerema.

Sportmassage Eext, Ilja Lanjouw, krijgt binnenkort  Marrijtje Molenhuis uit Groningen op bezoek. Zij was de snelste dame, binnen op 36.09 minuten

Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn er 110 deelnemers die in aanmerking kunnen komen voor één van de klassementsprijzen of de vele aanmoedigingsprijzen. De strijd is dus nog niet gestreden.

Zaterdag 23 maart a.s. zal de beslissing vallen tijdens de Kleine Moere Cross, aanvang wedstrijd 14.00 uur.