SportDrenthe haalt subsidie binnen voor Maatschappelijke Diensttijd Drentse jongeren

ZonMW kent een subsidie toe van € 365.420 voor uitvoering proeftuin Maatschappelijke Diensttijd in Drenthe.

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

SportDrenthe heeft van ZonMW groen licht gekregen voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd om in samenwerking met Drentse sportverenigingen het komende jaar jongeren kansen te geven op een opleiding en werkervaring. Het kabinet wil jongeren in staat stellen een bijdrage te leveren aan onze samenleving, mee te bouwen aan een sterke en betrokken samenleving en hun eigen talenten ontwikkelen. SportDrenthe koppelt hierin minder toegankelijke en/of kwetsbare jongeren. Hen wordt een kans geboden op die ontwikkeling en tegelijkertijd worden verenigingen geholpen aan geschoold kader en vrijwilligers. Ruim € 270.000 van de subsidie is bedoeld voor het opleiden van en het uitkeren van een vrijwilligersvergoeding aan de jongeren.

In het jaar 2019 waarin Drenthe zich Europese Sportregio mag noemen is SportDrenthe erg blij om met sport Drenthe nog beter te maken!