Open dag, Dr. Nassau College, locatie Aa en Hunze; Let’s GO! 5 februari 18.30 tot 20.30 uur.

Gieten – Onderwijs op maat, veel samenwerken en extra (individuele) aandacht en coaching. Slechts een paar van de vele voordelen van gepersonaliseerd onderwijs. Dr. Nassau College, locatie Aa en Hunze, werkt sinds twee jaar volgens deze nieuwe onderwijsvorm. En dat bevalt goed. Kennismaken? Bezoek de open dag op dinsdagavond 5 februari!

“Het grootste voordeel van gepersonaliseerd onderwijs?”, vraagt docent Nederlands Tom Verschoor zich hardop af. “Dat we meer oog voor de leerlingen hebben. Óók voor de leerlingen waarmee het goed gaat. We hebben meer tijd om ze te coachen.” Docenten hebben op de school namelijk een belangrijke rol als coach. Eén keer per week voeren zij met leerlingen een individueel coachgesprek om ze te begeleiden in de route die ze afleggen. “We bespreken wat nodig is om hun doelen te halen, maar ook hoe het gaat met de leerling”, legt docent Engels Carla Blokzijl uit. “Op én buiten school. We zien dat leerlingen veel zelfstandiger zijn, meer zelfkennis hebben en beter kunnen plannen en organiseren.”

Digitaal logboek

De coachgesprekken worden net als de taken van de leerlingen geregistreerd in een digitaal logboek. Ouders kunnen zo altijd zien hoe het gaat en wat hun zoon of dochter op school doet. Marieke Kooiman heeft een zoon in 3 havo en een dochter in 1 mavo+: ‘’Ik ben groot fan van het gepersonaliseerd onderwijs. Deze vorm van onderwijs bereidt onze kinderen op een heel fijne manier voor op hun eindexamen. Ze gaan dan ook vrijwel iedere dag met veel plezier naar school. Maar waar ik werkelijk blij van word is de ontwikkeling van hun 21e eeuwse vaardigheden. Ik zie ze hierin echt met flinke stappen groeien’’

Alle niveaus

Op de locatie in Gieten kunnen leerlingen vrijwel alle niveaus volgen. Alleen gymnasiumleerlingen gaan naar locatie Quintus in Assen, net als de havo- en atheneumleerlingen na hun derde leerjaar. De leerlingen van de kader- en basisberoepsgerichte leerweg gaan na hun tweede leerjaar naar locatie Penta in Assen. In Gieten werken de leerlingen veel samen, wat een belangrijk onderdeel van gepersonaliseerd onderwijs is. ‘’Ik vind het heel prettig dat ik mijn eigen plan kan trekken’’, vertelt leerling Robert Smeenge (12). ‘’Zo kan ik zelf mijn eigen tempo bepalen en zelf workshops kiezen die ik nodig heb om mijn doelen te halen’’. Klasgenoot Wout van Heuveln (12) vult aan: ‘’Elke week een gesprek met mijn coach vind ik heel erg fijn. Ik merk dat ik zelfstandiger wordt.’’

Open dag

Met eigen ogen zien hoe gepersonaliseerd onderwijs op Dr. Nassau College, locatie Aa en Hunze werkt? Dat kan op dinsdagavond 5 februari. Dan opent de school van 18.30 uur tot 20.30 uur haar deuren voor de open dag.