GroenLinks in de bres voor stroomdal Drentsche Aa

Rolde - In het kader van de verkiezingen van de Provinciale Staten vragen GroenLinks Drenthe en GroenLinks Aa en Hunze op 2 februari aandacht voor de problemen in het stroomdal van de Drentsche Aa.

Daarvoor wordt op die dag het pamflet ‘Red het stroomdal van de Drentsche Aa’ gepresenteerd. Het pamflet geeft volgens de partij de 5 grootste pijnpunten aan, waarvan de belangrijkste is dat het gebied te droog is geworden door te veel diepe ontwatering. Het pamflet geeft ook 5 actiepunten om de problemen aan te pakken, waaronder het verhogen van de waterstand en ecologisch beheer van het kwetsbare gebied.

Deze manifestatie vindt op 2 februari plaats om 11.00 uur in het stroomgebied zelf, nabij het eetcafé De Aanleg aan de Asserstraat 63 in Rolde (Deurze). Sprekers zijn Henk Nijmeijer, statenlid voor GroenLinks en Joke Leenders, lijsttrekker voor de fractie van Natuurlijk Water van het Waterschap Hunze en Aa’s.

Daarna kan er vanaf 12.00 uur in het winkelcentrum Baandershoek in Rolde, op het plein achter de Co-op, gediscussieerd worden over dit onderwerp.

Bron: Asser Courant