Binnen Blues in Grolloo brengt ode aan Cuby & The Blizzards. 10 november Hofsteenge Grolloo

zaterdag 10 november 2018 17

Op zaterdag 10 november 2018 vindt van 17.00 tot 24.00 uur in café-restaurant Hofsteenge de zevende editie plaats van het jaarlijkse herfstfestival Binnen Blues in Grolloo. In die zeven jaar is Binnen Blues uitgegroeid tot een volwassen eigen binnenfestival, met een lekkere ongedwongen sfeer. En met muzikale kwaliteit!

Het festival van 10 november staat voor een deel in het teken van Cuby & the Blizzards. De hoofdact van die avond, Electric Blues uit Noordwijk, heeft al enige tijd een indrukwekkende tribute aan deze legendarische Drentse bluesband op haar repertoire. Electric Blues bestaat al sinds de jaren zestig. Henk Vegt is de drijvende kracht achter de band. Hij is de drummer en neemt de zang voor zijn rekening. Henk doet dit met een stem die soms ‘griezelig’ veel op die van Harry Muskee lijkt. Andere bandleden zijn onder meer Bert Bulk en gitarist Aadje Kreeft, bekend van onder meer de groepen Blue Planet en George Cash.

In januari trad de band met hun programma Electric Blues honors Cuby + Blizzards met veel succes op tijdens de jaarlijks Vrienden- en Vrijwilligersmiddag van het C+B Museum. Na afloop kreeg de band een staande ovatie van het doorgaans toch ‘kritische’ kennerspubliek.

Electric Blues brengt een bijzondere staalkaart van het werk van C+B door de jaren heen. Hun optreden op 10 november is een must voor de echte Blizzards-fans!

Naast Electric Blues spelen op 10 november nog vier bands bij Binnen Blues: de Goningse bluesband The Stingers, Easterfield uit Barger-Oosterveld, The Brinklz met onder meer zanger/bluesharpspeler Harm Brinksma en het Mississippi Delta Blues-duo Gumbo & the Monk. 

De toegangsprijs voor dit festival bedraagt € 20,00 per kaartje. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, dat deze dag van 11.00 - 17.00 uur is geopend. Kaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl

N.B. De bijgevoegde foto’s (poster Binnen Blues 2018 en Electric Blues) zijn vrij van rechten te gebruiken.

Meer informatie: Albert Haar, 06-27074771 of Koert Broersma, telefoon 06-51123646.

 

 

www.cubymuseumgrolloo.nl

info@cubymuseumgrolloo.nl