Keltische folk ontmoet rock ’n roll in De Amer, 11 november 14.00 uur

zondag 11 november 2018 14

The Tannahill Weavers bestaan liefst 50 jaar, maar de Schotse band is nog niet aan slijtage onderhevig, zoals het publiek dat op zondag 11 november in De Amer zonder twijfel zal ervaren (aanvang 14.00 uur). Met hun combinatie van rijke, meerstemmige vocalen, traditionele melodieën en ritmische footstomping weten deze topmuzikanten nog altijd grote indruk te maken. ‘Keltische folk ontmoet rock ’n roll’, zo kun je hun optredens ook omschrijven.

The Tannahil Weavers worden beschouwd als één van de bekendste Schotse folkbands en hebben over de hele wereld onderscheidingen ontvangen voor hun uitbundige concerten.

In  de loop der vele jaren zijn veel bandleden gekomen en gegaan, maar de twee oprichters Roy Gullane (gitaar) en Phil Smillie (fluit en bodhran) zijn nog steeds present. Zijn hebben nu gezelschap van John Martin (viool en cello) en Lorne MacDougall (doedelzak en fluit).  MacDougall heeft een indrukkwekkende cv. Zo maakte hij de doedelzak arrangementen voor de succesvolle Disney/Pixar film Brave en voerde ze ook uit.

De Weavers werden een halve eeuw geleden geboeren tijdens een sessie in Paisly, waar de weefindustrie is gevestigd. Dat verklaart een deel van de bandnaam. De Schotse dichter (Robert) Tannahill vormde de inspiratie voor het andere deel.

Reserveren via: reserveren@cafedeamer.nl of 06 8322 5680

Voor de agenda

Zondag 11 november 2018

The Tannahill Weavers (Keltische folk)

De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur