Wethouders Aa en Hunze steken handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag ook RadioAaenHunze gaat locaties bezoeken.

Op zaterdag 3 november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In Drenthe gaan jong en oud op zo´n 70 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Een recordaantal voor onze provincie! Door te snoeien, jonge bomen en struiken te verwijderen en op te schonen helpen de deelnemers aan het behoud van het Drentse (cultuur)landschap. De Natuurwerkdag is nuttig, gezond en bovenal heel gezellig. Landschapsbeheer Drenthe nodigt u van harte uit om, net als onze wethouders, ook mee te doen.

Locaties Aa en Hunze

In de gemeente Aa en Hunze wordt op negen locaties gewerkt. Namelijk op het Balloërveld in Balloo, het Schipborgerzand in Schipborg, Duunschelanden in Oud Annerveen, Kampsheide in Rolde, het Ven bij de Vijfsprong in Grolloo, bij Natuurlijk Nooitgedacht, bij het haventje in Annerveenschekanaal, op de Gasterse Duinen en het Spoorgat in Gasselte. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Voor de werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over de locaties kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl.

Onze wethouders steken ook de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Wethouder Henk Heijerman is komende zaterdag actief bij Ven bij Vijfsprong in Grolloo. Co Lambert op de Gasterse Duinen in Gasteren en Bas Luinge op Kampsheide in Balloo.

RadioAaenHunze gaat naar Duunsche landen en het haventje in Annerveenschekanaal.

Reportage te horen op donderdag 8 november 18.30-19.00 uur.