’s-Werelds beste allround wielrenners bij 43e Superprestige Veldrit Gieten. Zondag 14 oktober.

Op zondag 14 oktober wordt op het fraaie parkoers aan de Nijslootsweg in Gieten de 43e editie van de internationale Superprestige veldrit van Gieten georganiseerd door de Stichting Wieler Promotion Oostermoer. Met de 43 edities is Gieten inmiddels de oudste internationale veldrit van Nederland en heeft de organisatie landelijke en internationale erkenning verworven. Evenals  de voorgaande jaren gaan de organisatoren voor het hoogst haalbare. Alle wereldtoppers in  het veldrijden komen weer naar het Drentse land waar onder de alleskunners Mathieu van der Poel en Wout van Aert maar ook Marianne Vos en de renner in vorm: Toon Aerts.

Het parkoers wordt jaarlijks door de organisatie onder de loep genomen en waar mogelijk worden aanpassingen gedaan om het voor renners, publiek en tv nog aantrekkelijker te maken.  Zo is er dit jaar een trap op het parkoers gebouwd, zodat de renners/rensters een keer extra van de fiets moeten en het daardoor zwaarder zal worden. Ook is een “”oud” stukje parkoers  op de zgn. hondenweide weer in het parkoers opgenomen.

Het programma op zondag 14 oktober bevat wederom een vijftal wedstrijden  voor de nieuwelingen, nieuwelingen-meisjes, junioren,  elite-vrouwen  en elite-mannen/beloften U23. Om 10.30 uur wordt het eerste startschot gegeven voor de nieuwelingen en de elite-mannen sluiten de dag af met een start om 15.00 uur. Rond 16.05 uur zal de wedstrijddag voorbij zijn. Het publiek kan dus de gehele dag genieten rond de zandafgraving, deels van de boeiende wedstrijden maar ook zeker van het fraaie overzichtelijke parkoers met de mooie natuurschoon. Topsport op een unieke locatie.

Voor nadere informatie kunt u op de website van de organisatie terecht: www.cyclocrossgieten.nl.