Vrijdag 7 september: Jubileum 10-jarig bestaan van Stichting Het Kleine Kerkje! Gieterveen.

Het kerkgebouw op zich bestaat al bijna 100 jaar. In 1924 werd de kerk gebouwd aan de Broek 2 in Gieterveen, schuin tegenover de hervormde kerk die er toen al geruime tijd stond.

De kerk heeft tachtig jaar dienst gedaan als kerk voor de vrijzinnig hervormden, die zich in 1921 afsplitsen van de hervormde kerk. De bezoekersaantallen van de diensten liepen in de loop van de jaren echter steeds verder terug zodat de vereniging van vrijzinnig hervormden in 2004 besloot zich op te heffen.

In overleg met de leden werd besloten om het kerkgebouw over te dragen aan de Stichting Oude Drentse Kerken. Deze stichting restaureerde het gebouw en na de opening in 2008 kreeg het een nieuwe bestemming. Stichting ‘Het kleine kerkje’ werd opgericht en sinds 2008 vinden in het kleine kerkje gevarieerde muzikale optredens of andere activiteiten plaats. Elke maand is er een optreden, voor ieder wat wils! Blues, folk, Ierse muziek, klezmer, kinderactiviteiten; de afgelopen tien jaar zijn er tal van muzikale genres aan bod gekomen.

Inmiddels weten veel mensen het kleine kerkje te vinden om te genieten van muziek, poëzie, een lezing of andere activiteiten.

Het tien jarig bestaan willen wij als stichting uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Daarom staat 7 september in het teken van ons tien jarig jubileum!

Het middaggedeelte is voor genodigden.

´s Avonds zal er een muzikale beleving zijn met verschillende optredens; van blues tot folk met een hapje en drankje uit de eigen streek. Het avondgedeelte is voor iedereen die het kleine kerkje een warm hart toedraagt.

Het avondgedeelte begint om 20:00 uur in het kleine kerkje aan de Broek 2 in Gieterveen.

Reserveren voor het avondgedeelte is nodig en kan via info@hetkleinekerkje.nl of telefonisch 0599-648574 / 0592-855601.

De entree is gratis.