Kou rondom Hotel Braams uit de lucht: verkoop lijkt afgewend

Bron: Dagblad van het Noorden.

De verkoop van Hotel Braams in Gieten is voorlopig van de baan. De kou tussen eigenaar Brouwer en de gemeente Aa en Hunze is uit de lucht.

Het echtpaar Brouwer is nog maar een half jaar eigenaar van voormalig Hotel Braams, maar dreigt het pand alweer te verkopen omdat het geplande woonzorgcentrum door het uitblijven van de juiste vergunningen maar niet van de grond komt. „Op cruciale momenten hebben wij de gemeente om duidelijkheid gevraagd. Dan kregen we toezeggingen, maar steeds ging het toch weer mis en vroegen ze om aanvullende informatie”, vertelt Marriëtte Brouwer

Neuzen weer dezelfde kant op

Brouwer en wethouder Henk Heijerman zijn dinsdag opnieuw om tafel gegaan, ondanks dat de wethouder daar eerder niet veel voor voelde. „Het was een goed gesprek”, vertelt Brouwer. „De neuzen staan weer dezelfde kant op.”

Volgens Brouwer loopt het afgeven van een vergunning vooral vertraging op vanwege vragen rondom brandveiligheid. „We zijn overeen gekomen dat wij deze week de benodigde stukken afleveren bij de Veiligheidsregio Drenthe. De gemeente gaat er dan zo snel mogelijk mee aan de slag. Als alles goed gaat is de vergunning op 1 september rond.”

‘Willen niet dwarszitten’

Heijerman bevestigt deze streefdatum. „Mits de juiste papieren binnenkomen. Garanties kan ik niet geven, er moet altijd getoetst worden op volledigheid. Maar we hebben de Veiligheidsregio gevraagd de aanvraag bovenop de stapel te leggen.” Dat het proces volgens Brouwer te lang duurt weet hij. „We willen ze echt niet dwarszitten, maar het gaat hier om een groot en oud pand. Met de vergunningen moeten we zorgvuldig omgaan.”