Opwindende muziekdag 15 juli in Anloo met gezonde uitdagingen Jazz en Soul

zondag 15 juli 2018 14

Trio Robert Bosscher en de Jemband-Jazzfestival Anloo 15 juli-2018

Gronings pianist Robert Bosscher is na 7 jaar New York weer terug in zijn geboortestad.

Toen werd gevraagd om ter gelegenheid van het Jazzfestival Aloo 2018 zijn droomtrio samen te stellen hoefde hij niet lang na te denken.

Geboren en getogen met muziek uit de glorietijd van Avro’s Jazzarchief was de keuze snel gemaakt. Wie anders dan op bas de Nederlandse Jazzicoon Edwin Corzilius die immers ook met al Robert’s helden heeft opgetreden. Door eindeloos platendraaien voelen namen als Rita Reys, Pim Jacobs, Toon Hermans, Lex Jasper bijna aan als familie in huize Bosscher. En om het nog mooier te maken werd gekozen voor niemand minder dan Frits Landesbergen op slagwerk. Meneer Landesbergen heeft eveneens opgetreden met een zeer indrukwekkende lijst van artiesten en komt een beetje uit dezelfde hoek als meneer Corzilius.. Om de woorden van meneer Corzilius te citeren:

“Frits en ik spelen al 35 jaar samen, maar nu is er helemaal geen speld meer tussen te krijgen”.

Kortom: het wordt een opwindende muziekdag 15 juli en een gezonde uitdaging voor Robert Bosscher. Robert Bosscher is inmiddels 4 jaar terug in Groningen na een muzikaal bestaan in New York. Weer mooie muziek maken zonder persé acrobatisch vertoon is de opzet. De echte “spelen om de muziek” mentaliteit. En daarnaast wordt het nog gezellig ook. Hits als You Can’t Take That Away From Me, You Took Advantage Of Me, Fly Me To The Moon.

En in het voorprogramma zal spelen de Jemband. Een fijn, enthousiast swingorkest verbonden aan Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, geleid door Robert Bosscher. De vocalen zullen worden verzorgd door jazzzangeres Femmy Smits.