Olympische sportdag voor groepen 5 en 6 van Aa en Hunze

Gieten, 3 juli 2018– Op 6 juli wordt voor 447 leerlingen een Olympische sportdag georganiseerd in Gieten. De sportdag is voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze. De olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ staat tijdens de sportdag centraal. De organisatie is in handen van de sportcombi’s van de gemeente.

Kennis maken met sport

De leerlingen maken tijdens de sportdag kennis met vijf verschillende sporten. De sporten worden mogelijk gemaakt door de sportverenigingen uit de omgeving. Er zal een grote keuze zijn aan sporten, met onder andere wielrennen met TFC Gieten, rolstoelbasketballen met Jan Meursing, Judoën met Dijkmansport en Judo Borger, kickboksen met het Action Center, dansen met Linda van Hasselt en zwemmen in zwembad Zwanemeer Gieten. Naast de verenigingen helpen vakleerkrachten bewegingsonderwijs en een groep LO2 leerlingen van het Nassau college mee.

Olympische vlam

De dag wordt gezamenlijk begonnen, waarbij de olympische vlam wordt ontstoken door wethouder Bas Luinge. Daarna verspreiden de groepen leerlingen zich over sportpark de Goorns, het Action Center, de beachvelden naast het gemeentehuis en zwembad Zwanemeer Gieten.