Burgemeester Piet van Dijk van Aa en Hunze zit thuis

GIETEN - Burgemeester Piet van Dijk van Aa en Hunze zit thuis. Hij heeft zich twee weken geleden 'wegens persoonlijke omstandigheden' ziekgemeld.

GESCHREVEN DOOR

Margriet Benak Margriet Benak

Wethouder Henk Heijerman neemt als loco-burgemeester de taken waar van Van Dijk. Hij wil niet zeggen wat er met Van Dijk aan de hand is. "Dat is privé", zegt Heijerman.

Heijerman verwijst naar de voorzitter van de vertrouwenscommissie Bertus Reinders. "Wij doen als wethouders in het college ons werk en gaan verder niet over de burgemeester", zegt Heijerman.

'Meer weet ik ook niet'

Reinders verwijst als voorzitter van de vertrouwenscommissie ook naar de afmelding van Van Dijk 'wegens persoonlijke omstandigheden'. "Hij heeft zich twee weken geleden ziekgemeld, meer weet ik ook niet."

De Fries Piet van Dijk is sinds september burgemeester van Aa en Hunze. Het is zijn eerste burgemeesterspost.

Functioneren?

Op de vraag of de afwezigheid van Van Dijk te maken heeft met zijn functioneren als burgemeester, kan Reinders geen antwoord geven. "Ik weet niet wat er allemaal speelt, serieus niet." Het gesprek dat gevoerd wordt na honderd dagen burgemeesterschap was in elk geval goed, zo laat Reinders weten.

Hoelang de afwezigheid gaat duren van Piet van Dijk, daarover heeft Reinders geen idee. "Ik ben nu druk hem als vice-voorzitter van de raad te vervangen", besluit Reinders.

CdK: Hoop binnenkort weer aan de slag

Burgemeester Piet van Dijk wil verder inhoudelijk niet reageren. Hij rept over 'privéomstandigheden', en laat het daar bij. Zijn functie als burgemeester van Aa en Hunze zou niet ter discussie staan.

Commissaris van de koning Jetta Klijnsma, die over de Drentse burgemeesters gaat, laat via haar woordvoerder weten 'dat het klopt dat Piet van Dijk ziek is'. "We hopen dat hij binnenkort weer aan de slag kan. Meer kunnen we niet zeggen, want dat is privé."