Een geweldig Vocaal Festival Annen 2018

Vocaal Festival Annen, kan terug kijken op een geweldig weekend vol met optredens van  koren, vocalgroups, bands en een singer-songwriter.

Het weekend begon met op de vrijdag Festival in Concert, de stroatklinkers zorgden voor een avond, met een stevig stuk vakmanschap, entertainment en speelplezier.

De zaterdag overdag startte om 10.00 uur met de opening door Wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze, daarna de SingIn onder leiding van de altijd energieke enthousiaste dirigent Ferry Bijlsma, welke s-middags afscheid nam van zijn koor BSUR uit Groningen. 

Met twee nieuwe podia bij het zwembad De Borghoorns stonden er negen podia verspreid door het dorp Annen. De koren kwamen  uit heel Nederland en een groep uit Oldenburg! Dit jaar stonden er ook  kinderkoren op de podia, dit was een geweldig leuke nieuwe ervaring voor het festival en bezoekers! Daarnaast konden de bezoekers en deelnemers diverse gratis workshops bezoeken. Het was een prachtige zaterdag met geweldige optredens en fantastisch publiek.

Het festival werd de 2e dag afgesloten met de 6e Festival Proms. In een volle tent op de Brink konden we genieten het  concert van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest o.l.v.  o.l.v. Lubertus Leutscher.  Met dit jaar  een prachtig optreden van mezzosopraan Hanneke Tichelaar die het Ave Maria uit Cavelleria Rustica zong.  Na de pauze zongen de diverse koren mee met het orkest o.a. stukken van Carl Orff. Dit was weer een geweldige avond welke elk jaar een diepe indruk achterlaat!

Voor de 4e keer ook een Festival on Tour op zondag. Een aantal verrassende optreden bij Egberts Lent, 't Keerpunt, de Heerencompagnie en de Grutter.

Optredens waren er van oa het Onland, Be Sharp, Kerwin, Wandering Fire, Crossjack, The Forbitter Men, Pastiche, Sisterhood, Rie-jetske, Erik en Martijn. Stuk voor stuk juweeltjes van optredens. Het was genieten voor publiek en artiesten.