CH Eext 2018 is volop genieten van zes dagen gevarieerde Paardensport. 16 tot en met 21 mei.

EXT Het Nationaal Concours Hippique wordt dit jaar voor de 89e keer georganiseerd met als thema Nationaal Concours met Internationale uitstraling. CH Eext wordt dit jaar georganiseerd over maar liefst zes dagen. Van 16 tot en met 21 mei 2018 kunt u in Eext genieten van paardensport op alle niveaus in dressuur, springen en tuigpaarden.  

In 2017 is op het evenemententerrein in Eext een enorme zandbodem aangelegd ter bevordering van de paardensport. Concours Hippique Eext, dat ieder jaar in het Pinksterweekend wordt georganiseerd, heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt. Na opmerkingen van ruiters vorig jaar is de bodem verbeterd. Tijdens het Ossenconcours op 15, 19 april en 5 mei is de bodem volop getest. De dressuurruiters zijn tevreden, zodat de organisatie vol vertrouwen de 89e editie van CH Eext ingaat.

Op woensdagmiddag wordt het spits afgebeten door de ponyruiters in het springen. Van 15.00 tot 20.00 uur komen de jongste springruiters uit alle rubrieken in de ring. Donderdag 18 mei staat volledig in het teken van de subtop dressuur (tot en met Grand Prix). Overdag kunt u volop genieten van dressuur op hoog niveau en ’s avonds wordt de ring omgetoverd tot een sprookjesachtige entourage waar de Kür op muziek wordt verreden. Vuurkorven, sfeerverlichting en spotlights geven de Kür op muziek een extra uitstraling en het bevorderd de gezelligheid op het terrein.

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt op het hoofdterrein gesprongen. De paarden komen dan in de ring met op vrijdag de minst ervaren paarden en op zaterdag en zondag de hogere rubrieken.