Alzheimer Café Assen: Wat moet je regelen bij de notaris en de bank

In Podium Zuidhaege is op dinsdag 10 april weer een Alzheimer Café Assen, met dit keer als onderwerp: Wat moet je regelen bij de notaris en de bank.

Dementie brengt verschillende moeilijkheden met zich mee. Naast veranderingen in de verzorging van iemand met dementie, kan men ook geconfronteerd worden met juridische en financiële zaken. In Podium Zuidhaege is een presentatie van Bert Rijks van notariskantoor Rijksvelema. Dit kantoor is gespecialiseerd in de problematiek bij mensen met dementie.

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, naasten en andere belangstellenden. Dementie, met als meeste bekende oorzaak de ziekte van Alzheimer, is een aangrijpende aandoening die niet alleen de patiënt, maar ook diens naasten treft.

Voor de bezoekers van Alzheimer Café is er volop gelegenheid vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en lotgenoten te ontmoeten. Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en folders over dementie en Alzheimer.

Voor het verstrekken van algemene informatie zijn er medewerkenden van Interzorg, Zorggroep Drenthe en het PG-team van Icare aanwezig. Het programma op 10 april begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee. Toegang is gratis.