Ontspannen en genieten tijdens eerste trailcamp van Nederland in Drenthe

Afgelopen weekend vond voor het eerst de RUNFORESTRUN Trailcamp weekend plaats in de Gemeente Borger-Odoorn. 70 deelnemers bezochten de gemeente om een weekend lang te leren over trailrunnen, andere trailrunners te ontmoeten en natuurlijk zelf ook veel hard te lopen in de natuur. Het is de eerste keer dat een trailcamp weekend in Nederland wordt georganiseerd.

De RUNFORESTRUN Trailcamp is een intitiatief van evenementenbureau adam&events uit Gieten dat bijna maandelijks een trailrun evenement organiseert

Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren de weersomstandigheden om te kamperen uitstekend en genoten de deelnemers van de zachter temperaturen en het droge weer. De vrijdagavond begon na het opzetten van de tent en een pastamaaltijd van Bospaviljoen de Woudstee met een nighttrail van 7 en 12 km waarbij de deelnemers met een hoofdlampje op door de natuur liepen.

Op zaterdag en zondag namen de deelnemers deel aan diverse clinics zoals Rivals Bootcamp en Yin Yoga Janneke uit Assen, de Drentse Orientatieloopvereniging HOC93, BVLopen uit Annen en Slackliner Schadenberg uit Groningen, Boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer nam belangstellende deelnemers mee op pad om te vertellen over de flora, fauna en historie van de omgeving. De verzorging was in handen van Bospaviljoen De Woudstee dat zich onlangs heeft gevestigd bij het Boomkroonpad. 's Middags liepen de deelnemers op zowel zaterdag- als zondagochtend trailroutes van 12 tot 25 kilometer.

 

De deelnemers waren laaiend enthousiast vanwege de prachtige omgeving waarin zij kampeerden en konden sporten, de variatie in clinics en bovenal de ontspannen sfeer die gecreëerd werd door het ruim opgezette programma, de unieke locatie, de goede verzorging en de kampvuurtjes inclusief gitaarmuziek,

 

foto ReneSchraa