Record aantal deelnemers bij de 5e cross van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit.

237 hardlopers hebben afgelopen zondag aan de ‘3 meren cross’ in Gieten deelgenomen.

De omstandigheden waaronder de sporters rondom de 3 meren hebben gelopen waren goed. Een waterig zonnetje, windstil en een harde ondergrond door de stevige nachtvorsten in de week voorafgaand aan de cross. Gelukkig bleef de voorspelde neerslag achterwege. Prima ingrediënten dus om snelle tijden neer te zetten. En dat gebeurde bij de junioren die 1 ronde van 4 km liepen: Bij de jongens was dat Wu Ping Kuiper uit Groningen in een tijd van  14 minuten en 35 seconden. Bij de meisjes was wederom Annabel Paul uit Gasselte de snelste. In een tijd van 17 minuten en 31 tellen legde zij de 4 km af.  Mooi om te zien dat het aantal junioren dat meedoet stijgende is.

De volwassenen legden het parcours 2x af, bijna 8 km. Gert Jan Stevens uit Hoogeveen was de snelste in een tijd van 26 minuten en 28 seconden. De snelste dame was Sabine Spreen (foto) uit Rolde. In een tijd van 30 minuten en 58 seconden mocht zij zich wederom de dagwinnaar noemen.

Gert Jan en Sabine mochten de dagprijzen, aangeboden door Pégé-café uit Gieten, in ontvangst nemen. De junioren gingen naar huis met een verrassingspakket.

Na 5 crossen spreekt de organisatie van het Unesco Geopark de Hondsrug crosscircuit van een succes. Zeshonderd unieke lopers, gemiddeld 200 lopers per wedstrijd en telkens zijn de weergoden ons gunstig gezind. Met vertrouwen kijken we uit naar 17 maart a.s.: de Kleine Moere cross in Grolloo.  Direct na afloop van deze afsluitende cross zullen de circuitwinnaars voor seizoen 2017-2018 bekend worden gemaakt.

 

Kijk voor meer informatie, uitslagen en het klassement op https://www.dehondsrug.nl/crosscircuit/.