Met Thad Beckman over stoffige blues wegen

vrijdag 15 december 2017 20

Singer-songwriter Thad Beckman is al ruim dertig jaar ‘on the road’. Die weg leidt op vrijdag 15 december naar De Amer in Amen. De Amerikaan (Portland, Oregon) combineert bluesballads met folky rootsmuziek. Hij begeleidt zichzelf voortreffelijk op zijn Gibson-gitaar uit 1930 en op dobro. Zijn licht grommende, maar toch helder klinkende stem, past goed bij de vaak wat melancholische teksten.

Thad Beckman verhaalt in zijn liedjes over de ervaringen die hij opdeed op de stoffige wegen van Californië tot New Yersey en al de plaatsen daartussen. Je kunt in zijn muziek horen dat hij er is geweest. Zijn repertoire varieert van de oude deltalblues van het diepe zuiden tot de moderne folk van de Appalachen.

Thad Beckman speelde als teenager in schoolbandjes en studeerde later klassiek gitaar. Toen hij kennismaakte met de blues van onder andere Muddy Waters en Robert Johnson wist hij welke weg hij moest inslaan. Zijn grote talent werd in de jaren tachtig al snel ontdekt en hij werd als gitarist ingehuurd door legendarische artiesten als Bo Diddley, The Shirelles en Earl Thomas. Solo heeft hij ondertussen al vijf albums op zijn  naam staan, allemaal zeer de moeite waard.

Reserveren via: 06 83 22 56 80

Thad Beckman (folk-blues)

De Amer in Amen

Thad Beckman  Vrijdag 15 december 2017

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 17,50