Cabaretier Fabian Franciscus In Theaterboerderij Ekehaar

zaterdag 16 december 2017 20

Fabian Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste ‘viral video’ op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme.

Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld. Zeker als kind had ik daar veel last van. Ik merkte dat mensen me niet goed begrepen of dat ik niet goed kon uiten wat ik voelde of bedoelde. Ik werd gezien als een rare snuiter. Dat heeft soms tot rare en vervelende situaties geleid. Mensen kunnen soms erg hard zijn als ze je niet begrijpen. Achteraf kan je ze dat niet kwalijk nemen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen. Sommige van die mensen komen nu naar mijn show en zijn stom verbaasd over het verschil in hoe ze me toen kenden en hoe ik nu met zelfvertrouwen speel tijdens mijn shows.”

Fabian speelt 16 december in De Theaterboerderij te Ekehaar. Starttijd; 20:30. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website voor 12,50 EUR pp. Foto Marcel Kollen.