Ex-Beatle Ringo Starr definitief naar Grolloo: 'Op een podium in een weiland achter de dorpskroeg'

GROLLOO - Ringo Starr komt definitief op vrijdag 8 juni met zijn All-Starr Band naar de derde editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo.

De voormalige drummer van The Beatles heeft dat bekend gemaakt op de officiële website van zijn band. Organisator Johan Derksen liet aan het begin van de week weten in vergaande onderhandeling te zijn met het management van Starr.

"Ik vind het persoonlijk erg leuk dat er een Beatle op een podium in een weiland achter de dorpskroeg optreedt", zegt Derksen.

Starr speelt geen pure blues, maar dat is volgens Derksen geen probleem. "Elk jaar hebben we één band erbij die niet helemaal blues is, maar er een beetje tegen aanhangt. Het eerst jaar heeft bijvoorbeeld Jools Holland dat fantastisch ingevuld. Starr neemt een geweldige band mee."

In de band zitten onder meer Graham Gouldman (van 10CC), Colin Hay (Men at Work), Gregg Rolie (Santana) en Steve Lukather (Toto). De All-Starr Band van Starr gaat toeren door Europa en Israël. Op 6 juni begint de toer met een optreden in Parijs. Twee dagen later staat hij met zijn band in Grolloo. Het wordt pas de tweede keer dat hij een optreden geeft in ons land. Een dag later is hij te zien in het Duitse Flensberg. ​

Eerder deze week maakte Derksen bekend dat Joe Bonamassa, Walter Trout, King Solomon Hicks, Laurence Jones en Tommy Castro & the Painkillers op zullen treden in Grolloo.

Het derde Holland International Blues Festival vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni in Grolloo. De kaartverkoop voor het festival is afgelopen dinsdag begonnen.