FunFitPit daagt jongeren uit voor een gezonde leefstijl

Gieten - Het project FunFitPit is afgelopen dinsdag gestart op het Dr. Nassau College in Gieten. FunFitPit daagt leerlingen uit de onderbouw uit om een campagne te bedenken en uit te voeren, zodat ze daarmee een gezonde leefstijl bevorderen.

Wethouder Harry Dijkstra van de gemeente Aa en Hunze: 'We hopen dat jongeren door FunFitPit zelf nog meer aan de slag gaan met een gezonde leefstijl. En dat ze dat ook uitdragen in hun directe omgeving. We zijn heel erg benieuwd naar de creatieve ideeën die uit dit project voortkomen!' De gemeente Aa en Hunze en het Dr. Nassau College in Gieten willen graag met FunFitPit aan de slag. De gemeente en de school vinden het namelijk belangrijk om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl en hier actief aan bij te dragen. FunFitPit laat zien dat jongeren meer dan bereid zijn om in beweging te komen als ze worden uitgedaagd.

In groepjes gaan leerlingen twaalf weken aan de slag met een campagne. De leerlingen zijn vrij in het zoeken en uitwerken van het thema, mits hun campagne bijdraagt aan de gezonde leefstijl. Tijdens de finale op 13 februari 2018 worden de campagnes op spetterende wijze gedeeld met elkaar, ouders, de gemeente en de omgeving. Door jongeren zelf verantwoordelijkheid te geven over iets wat bij hen past ontstaat er een nieuwe manier van werken. Het gaat niet over de leerlingen maar het is van de leerlingen. Het effect is dat jongeren zichzelf houden aan de boodschap die ze willen overbrengen.

FunFitPit is één van de projecten die vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën (KVDVK) worden aangeboden. Dit is een acht jaar durend programma, waarmee inwoners met eigen initiatieven en met steun van uiteenlopende organisaties hun leefsituatie kunnen verbeteren. Samen met KVDVK subsidieert de gemeente FunFitPit op het Dr. Nassau College in Gieten.

Kijk voor meer informatie over FunFitPit op www.funfitpit.nl