Opening foto-expositie Oktobermaand Kindermaand 3 november 16.00 uur

Op vrijdag 3 november om 16.00 uur opent cultuurwethouder Harry Dijkstra in het gemeentehuis in Gieten de foto-expositie van Oktobermaand Kindermaand Gieten.

Oktobermaand kindermaand

Op 7 oktober was er in Gieten een actiedag in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Het thema was ‘griezelen’, ontleend aan het thema van de landelijke Kinderboekenweek. Bij verschillende ondernemers zoals meubelmakerij Het andere hout, Van Sijen bloemen en tweede hands kledingwinkel Via Via konden kinderen een creatieve workshop volgen. Daarnaast waren bij diverse verenigingen zoals muziekschool de Hondsrug, jeugdtheater Tikotaria en in de molen Hazewind mogelijkheden voor kinderen om workshops te volgen. Verder konden kinderen en hun ouders een eigen lunch klaarmaken bij Jumbo Gieten en naar een voorleesontbijt bij EP Gieten.

Workshop fotografie

Fotografe Tina Kolthof gaf op deze actiedag een workshop fotografie. Ze leerde de kinderen de beginselen van fotografie. Zes kinderen die deze workshop volgden, fotografeerden deze activiteiten. Samen met de kinderen heeft Tina foto’s geselecteerd en afgedrukt. Deze foto’s vormen de expositie die tot en met 1 december  in de hal van het gemeente huis te bezichtigen is. Daarna is de expositie tot kerst te zien in de bibliotheek in Gieten.

Henk Aalderinkprijs

Jongeren van Fenix Films Assen hebben op deze actiedag in Gieten een filmpje gemaakt. Dit filmpje is ingestuurd voor de Henk Aalderinkprijs. Dit is een wedstrijd waarbij een prijs is voor projecten en initiatieven op het platteland. Tijdens de opening van de expositie zal het filmpje vertoond worden. Daarnaast zal er een kort optreden zijn door de kinderen die hebben meegedaan aan de workshop muziektheater van Tikotaria. De fototentoonstelling is gedurende de hele maand november te zien tijdens openingstijden in het gemeentehuis in Gieten. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Openingstijden

Van 3 november tot en met 1 december is de foto-expositie te bezichtigen in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdagen van 8.30 tot 19.00 uur.