Overname Kaasmakerij Karwij in Rolde

Rolde – Kaasmakerij Karwij aan de Hunebedweg 4 in Rolde is in andere handen. Op 1 oktober vond de overdracht van de activiteiten plaats van Eelco en Lidwien de Boer naar Yuri Blanken en Desiree Cossee.

33 jaar geleden vestigden Eelco en Lidwien zich met hun kaasmakerij in Rolde en begonnen in het achterdeel van hun woonboerderij met kaasmaken. Later kwamen daar een uitgebreid assortiment aan zuivelproducten bij.

 

Eelco en Lidwien verdwijnen uit Rolde, ze hebben de productieruimtes in de boerderij verhuurd aan de nieuwe ondernemers en blijven hier zelf wonen. ‘Op deze manier, en met de begeleiding van Eelco en Lidwien in de eerste periode, kunnen we er zorg voor dragen dat de kwaliteit en smaak van de producten op hetzelfde niveau blijft’, vertelt Yuri.

 

‘Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de productie van biologische zuivel en kaas en ook in de handel van deze producten. Hier is ambachtelijke kwaliteit iets wat bijzonder gewaardeerd wordt, als het maar écht waar is. Dus geen mooie marketingpraatjes, maar gewoon lekkere spullen.’

 

Eelco en Lidwien zijn blij opvolgers te hebben gevonden. ‘Het blijft een lastig proces om afscheid te nemen van het werk, maar we hebben alle vertrouwen in de voortgang op deze manier en kijken ook uit naar ons nieuwe leven.’