De Zeeuwse band Romi Cage speelt op 19 augustus bij Nijend24

zaterdag 19 augustus 2017 20

ROMI CAGE, één naam die twee personen representeert: schrijversduo Romy (Ro) en Michael (Mi) Coomans (Cage).

Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat dan ook symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek en met de wereld om hen heen.

Romi Cage brengt gelaagde, moderne popmuziek met een vleugje country en hier en daar een rauw randje rock.

Het karakter balanceert tussen het organische gitaargeluid van John Mayer, het eigentijdse van Coldplay, de integriteit van Sarah Bareilles en de passie van Alanis Morissette. Romy’s zuivere stem raakt en wakkert emoties aan. “Things We Never Say” -het debuutalbum- wisselt een lach af met een traan. De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door het album heen en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

Eind 2014 stuurde Romi Cage een e-mail naar een van de grootste producers/mixers ter wereld – Joe Chiccarelli – met de vraag of hij het debuut album wilde produceren.

Een dag later ontvingen ze een enthousiast bericht: dat hij gevleid was door hun interesse, geïnspireerd was door hun verhaal, geraakt was door de nummers en overdonderd was door Romy’s stem! Een duidelijke “JA” dus. Joe won acht Grammy Awards en produceerde eerder voor U2, Alanis Morissette, Elton John, Jason Mraz, enz.

Joe Chiccarelli: "I was immediately struck by Romy’s voice. It was so powerful, passionate and professional. It was very, very impressive. Then they sent me two or three songs including Breathe and I instantly went – wow, these guys really got something unique going on! I was really impressed with it."

Geloof in hun talent en vertrouwen in deze unieke kans bleek uit de immense steun die ze vanuit verschillende hoeken van de wereld ontvingen.

Binnen anderhalve maand waren meer dan 350 donateurs bereid om het benodigde bedrag van € 70.000,- te bekostigen.

Tevens was Romi Cage nog vóórdat ze naar Los Angeles afreisde te horen in het voorprogramma van Bløf op het Nazomerfestival en bij de eerste uitzending van Cafe Countdown van Radio Veronica.

Op zaterdag 19 augustus komt RoMi Cage naar het Drentse Anderen waar ze bij Nijend24 een optreden komt verzorgen. Het optreden begint om 20:30 uur.

De entree bedraagt 15,-- Omdat de optredens bij Nijend24 vrijwel altijd uitverkocht zijn, dient u vooraf te reserveren via www.nijend24.nl.