Tevreden gevoel Endeveld en Remmé na IDM-race Schleiz

GROLLO Met een tevreden gevoel heeft het team Drugsadvies Sidecarshop Racing uit Grolloo de IDM-race op het Duitse circuit Schleiz afgesloten. De achtste plek in race één op zaterdag en de zevende klassering op zondag gaven stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en zijn bakkenist Jeroen Remmé (Ens) een goed gevoel.

Nadat het duo in de kwalificatie de zevende startpositie in het veld van negentien zijspannen had veroverd, gingen Endeveld en Remmé zaterdagmiddag prima van start in race één. Heel lang konden zij hun zeven plek vasthouden, maar tegen het einde van de wedstrijd sleet de voorband van het span zodanig, dat geen grote risico’s meer konden worden genomen.

Daardoor wist het team Drugsadvies Sidecarshop Racing de zevende positie niet vast te houden. De Duitse combinatie Ruppert/Wäfler ging het Nederlandse koppel voorbij, waardoor aan de finish de achtste plaats hun deel was.

“Jammer dat de voorband het niet de hele race volhield”, zei Kees Endeveld over de eerste race op het circuit van Schleiz. “Onze rondetijden waren heel goed en met de snelste ronde, 1.36.5 was ik erg tevreden.”

 

In de tweede race van deze wedstrijd die meetelden voor het Internationale Duitse Wegracekampioenschap in de zijspanklasse, ging team Drugsadvies Sidecarshop Racing redelijk van start. In de eerste bocht werden twee posities ingeleverd, maar als snel gingen Endeveld en Remmé de Nederlandse combinatie van John Smits voorbij. In de loop van de wedstrijd kwamen ze aan het achterwiel van het Duitse koppel Schröder/Werth. Vele ronden kleefden Endeveld en Remmé als het ware aan het span van de Duitsers, maar het lukte hen niet daar voorbij te komen. Aan het eind van de wedstrijd werd team Drugsadvies Sidecarshop Racing als zevende afgevlagd en met die klassering kon stuurman Endeveld niet anders dan tevreden zijn. “We reden op de limiet en het lukte ons niet de Duitsers te pakken. Maar gezien onze rondetijden die rond de 1.35.3 lagen, ben ik enorm tevreden. Ook motorisch liep het voortreffelijk en ik moet een compliment geven aan Jeroen Remmé, want het circuit, de Schleizer Dreieck, vergt enorm veel van een bakkenist. Verder is het ook mooi dat we het sterkte Nederlandse span Smits/Verbrugge achter ons wisten te houden.”

 

Over twee weken komt het duo in actie op het TT Circuit Assen, waar op 12 en 13 augustus de Nederlandse ronde voor het IDM wordt gehouden.