Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit. Gieten

zaterdag 10 februari 2018 14

Net als afgelopen crossseizoen bestaat het circuit uit 6 wedstrijden door de mooie natuur van De Hondsrug Unesco Global Geopark. Vier van de wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze. In de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpad cross een nieuwe cross in Ees georganiseerd. Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jr.

Vorig jaar hebben ca 800 lopers meegedaan. De goede sfeer, omgeving en deelnamekosten van slechts € 3 per wedstrijd spreekt de deelnemers bijzonder aan.

Naar aanleiding van de enquête die gehouden is onder de deelnemers hebben we een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo organiseren we nu 2 lopen op een zondag en wordt het klassement voor de junioren over de beste 3 lopen opgemaakt.

 

Op zaterdag 28 oktober (om 14.00 uur ) vindt de aftrap plaats van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit. Loopgroep SGO organiseert dan de Boerbosloop in Rolde. Naast de Boerbosloop worden 5 andere crosslopen georganiseerd, door de loopgroepen van SGO (Grolloo), Gieten en Vomos (Gasselte).

De deelnemers die aan tenminste 5 wedstrijden van het Geopark Hondsrug crosscircuit meelopen, maken kans op een mooie prijs die beschikbaar wordt gesteld door Hof van Saksen en tuinplantenkwekerij Vreugdenhil. Tevens wordt er een klassement opgemaakt. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoor Grolloo, De Hondsrug Unesco Global Geopark en Run2Day Assen.

 

Agenda: 2017-2018

Zaterdag                28-10-2017 Rolde            

Zondag           26-11-2017 Drouwen   

Woensdag               27-12-2017 Gasselte    

Zondag                 21-1-2018  Ees

Zaterdag                10-2-2018  Gieten     

Zaterdag                17-3-2018  Grolloo, tevens afsluiting seizoen en klassement.

 

Informatie

Voor actuele informatie over de wedstrijden: raadpleeg vanaf september de website van het De Hondsrug Unesco Global Geopark

http://www.geoparkdehondsrug.nl/nl/p/crosscircuit/

of facebook.

https://www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit