De Bruiloft der Zeven Zigeuners door Zadar.


Zadar brengt het verhaal van ‘De Bruiloft der Zeven Zigeuners’ naar het bekende verhaal van de Nederlandse schrijver en Balkankenner A. den Doolaard. Het verhaal speelt in de periode voor de Tweede Wereldoorlog in Joegoslavië. Het vertelt over de fotograaf Branko Markovitsj en het meisje Doesjka. Branko is 34 jaar en heeft een wild leven achter de rug.
Op zijn reizen spelen zigeunermuzikanten een grote rol. Tijdens elke reis wordt Branko hartstochtelijk verliefd op een andere vrouw.
Al die liefdes eindigen treurig maar, in Ohrid in Macedonië, leert hij de 20-jarige Doesjka kennen. Na drie dagen vraagt hij haar ten huwelijk.
Op de vooravond van hun bruiloft wordt gegeten, gedronken, gedanst en natuurlijk muziek gemaakt. Wanneer zijn vrienden hem door middel van de muziek nog eens herinneren aan al de andere liefjes die Branko heeft gekend slaat de twijfel toe: “Is hij de lieve onschuldige Doesjka eigenlijk wel waard?” Naast volksdansmuziek heeft het ensemble ook Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire. Orkest Zadar vertelt het verhaal, speelt de liederen en dansmuziek en brengt de bruiloft weer tot leven!
Entree € 10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.
Expositie foto’s van Sonja de Ridder