Rolder Boys gaat jeugdopleiding professionaliseren. Jan Korte Hoofd jeugdopleiding.

De huidige hoofdcoach van zondag tweedeklasser Rolder Boys, Jan Korte, is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen benoemd tot Hoofd Jeugdopleiding in Rolde

Korte heeft medio oktober vorig jaar aangegeven na het lopende seizoen te willen stoppen met het hoofdtrainerschap bij Rolder Boys. Kenny Koning volgt hem op.

Omdat de samenwerking met Korte altijd zeer goed is geweest, zo laat het bestuur weten, zijn begin dit jaar oriënterende gesprekken met Korte gevoerd over het verder professionaliseren van de jeugdopleiding van de club.

Tijdens het overleg tussen Korte, het bestuur en de Voetbaltechnische Commissie is overeengekomen dat Jan Korte met ingang van volgend seizoen Hoofd Jeugdopleiding wordt.

In deze rol gaat hij zich onder meer bezighouden met het begeleiden van onze jeugdtrainers en de praktische invulling van het voetbaltechnisch beleid.’

In zijn nieuwe functie zal Korte intensief gaan samenwerken met jeugdcoördinator Marnick Ottens, die zich vooral met het organisatorische gedeelte van de jeugdopleiding bezig blijft houden.

Met de benoeming van Jan Korte wordt, zo besluit het bestuur, een verdere stap gezet in de uitvoering van het meerjarenbeleidsplan en het verhogen van de kwaliteit van de jeugdopleiding.

Foto; Erik Riensema