Concours Hippique Eext voor het eerst 100% op zand

Voor het eerst in de geschiedenis van CH Eext worden alle rubrieken op zand verreden! Waar zij vorig jaar nog 6 dagen paardensport hadden, zijn er nu maar liefst 7 dagen paardensport! Dit betekent voor alle dressuurruiters dat zij ook in de zandpiste rijden in plaats van op gras. Dus geen gedoe meer met stoten indraaien, fijn toch? De inschrijving is vanaf vrijdag 5 april mogelijk via www.cheext.nl.  

Dressuur van basis tot en met Zware Tour
Op vrijdag 31 mei gaat het concours van start met de Subtop. Op de zaterdag volgt ook Subtop en de klasses Z1 t/m ZZ-L. Op de zondag mogen ook de pony’s t/m Z2 de baan in en is de rubriek paarden klasse B t/m M2. Alle klasses worden op zand verreden en er is een mooie prijzenpot te verdelen.

Vrije inschrijving kür op muziek
Zondagavond 9 juni wordt de wedstrijdpiste omgetoverd tot een sfeervol verlichte arena. Combinaties uit de klasses Z2 tot en met Grand Prix dressuur paarden kunnen zich hier vrij voor inschrijven. De kür wordt beoordeeld door twee jury’s.


Nationaal springen t/m 1.40m!
Tijdens deze 90e editie van CH Eext springen alle klasses één parcours in de grote wedstrijdpiste. Vrijdag 7 juni is de beurt aan de paarden in de B, L en M en zaterdag L t/m ZZ. Zondag BB en B paarden plus pony’s B t/m ZZ. Pinkstermaandag is de finale dag voor de paarden L t/m 1.40 meter. Er is weer een flinke pot met prijzengeld te winnen. Dat wordt vast een spektakel!

Nationale tuigpaarden
Op maandag 10 juni (Pinkstermaandag) sluit CH Eext het concours af met de aangespannen sport. Deze dag staat namelijk in het teken van de Nationale tuigpaarden rubrieken.

Meer informatie over het concours? Kijk op www.cheext.nl.