Inbraak Paterswolde: 22 maart 2019. Politie vraagt getuigen zich te melden.

Terwijl twee nietsvermoedende bewoners van de Leeuwerikweg in Paterswolde beneden in de woonkamer naar het journaal keken, werd op hun bovenverdieping ingebroken. Deze brutale inbrekers vonden hun weg naar binnen via het dakraam bij het plat dak.

Ze hebben van de bovenverdieping onder andere een muntenverzameling, postzegelverzameling en sieraden gestolen. Beide verzamelingen waren voor de slachtoffers van emotionele waarde, volgens de politie.

"Ze hebben eerst ook nog aangebeld", vertelt één van de slachtoffers. "Dat hebben we niet gehoord, maar de buurvrouw wel." Volgens het slachtoffer hebben de inbrekers een ladder gepakt uit de garage van de buren.

Via het platte dak van hun garage zijn de inbrekers naar het platte dak van de slachtoffers gelopen en het dakraam opengebroken. "Je voelt je niet meer veilig in je eigen huis. Je verwacht dat als alles goed is afgesloten er niemand binnen kan komen."

Ik moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als ik even naar de wc had gemoeten zei een slachtoffer

De inbrekers bleven niet alleen boven, maar zijn ook nog even in de hal geweest. "Terwijl wij in de kamer zaten, waren zij in de gang. Ook dat hebben we niet gehoord. Daar hebben ze de trouwring van mijn man nog van het kastje gepakt. Ik moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als ik even naar de wc had gemoeten."

De muntenverzameling is opgebouwd in 65 jaar. "Mijn man is er al in zijn tienerjaren mee begonnen." De postzegelverzameling was van de vader van één van de slachtoffers.

De inbraak gebeurde vrijdagavond 22 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur. De politie vraagt getuigen zich te melden.